Sančez doputovao u Skoplje, dočekan uz najviše državne počasti 1Pedro Sančes Foto: EPA-EFFE/ORLANDO BARRIA

Premijer Španije Pedro Sančez doputovao je danas popodne u zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji u okviru turneje Zapadnim Balkanom.

Sančesa je na platou pred vladom u Skoplju dočekao premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, uz najviše državne počasti.

Najavljeno je da će Kovačevski i Sančes posle sastanka dati izjave, kao i da će se španski premijer sresti i sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Prethodno je na skopskom aerodromu Sančesu dobrodošlicu poželeo vicepremijer Severne Makedonije za evropska pitanja Bojan Maričić.

„Naša zemlja ima prave prijatelje u Evropskoj uniji. Nakon istorijskog koraka koji smo napravili ka EU i otvaranja pregovora, naš tradicionalni i verni prijatelj na evropskom putu, premijer Kraljevine Španije Pedro Sančez Peres-Kastehon, doputovao je u Skoplje, čime se još jednom potvrđuje stav i opredeljenost Kraljevine Španije za integraciju regiona u Uniju“, naposao je Maričić na Fejsbuku.

Sančes je u Skoplje doleteo iz Podgorice, a turneju Zapadnim Balkanom počeo 29. jula posetom Srbiji, nakon čega je pre Crne Gore bio u BiH, a završiće je sutra posetom Albaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.