Šmit sutra u parlamentu BiH, predstavnici iz RS najavili bojkot 1Kristijan Šmit se neće obratiti Savetu bezbednosti UN Foto: EPA-EFE/ HAYOUNG JEON

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Deniz Zvizdić izjavio je da će se Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit sutra obratiti poslanicima tog tela, izneti viđenje aktuelne političke situacije i strategiju rada i delovanja.

Posle sednice Kolegijuma Predstavničkog doma, kojoj nisu prisustvovali predstavnici iz Republike Srpske, Zvizdić je rekao da nije poznato da li će se oni pojaviti na sutrašnjoj sednici.

„Njihovo pravo i obaveza je da prisustvuju sednicama Predstavničkog doma, za šta primaju najveće plate u BiH“, kazao je Zvizdić.

Poslanici Predstavničkog doma iz RS ranije su najavili da neće prisustvovati sednici na kojoj će govoriti Šmit.

Predstavnici vladajuće koalicije u Republici Srpskoj ne priznaju Šmita za novog Visokog predstavnika, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti SB UN.

Ni opozicija iz tog entiteta ne učestvuje u radu Predstavničkog doma parlamenta BiH, i navodi da je na to obavezuju odluke Narodne skupštine RS, donete posle nametanja zakona o zabrani negiranja genocida.

Tada je odlučeno da predstavnici RS neće učestvovati u radu državnih institucija, pre svega Predsedništva, Saveta ministara i parlamenta BiH.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Šmit sutra u parlamentu BiH, predstavnici iz RS najavili bojkot”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.