Tužilaštvo BiH: Od Suda BiH tražićemo pritvor za uhapšenog ministra Lučića 1Foto: istraga.ba/ Miloš Lučić

Tužilaštvo BiH je saopštilo da će Sudu BiH uputiti predlog za odredjivanje pritvora ministru za izbegla i raseljena lica BiH Miloša Lučića, uhapšenom pre dva dana u Istočnom Sarajevu.

„Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih dela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezanim sa više krivičnih dela“, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor za Lučića (1986.) se predlaže zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično delo.

Mera pritvora potrebna je, naveli su iz Tužilaštva BiH, jer bi osumnjičeni boravkom na slobodi, kao i boravkom na radnom mestu, bio u svakodnevnom kontaktu sa osobama koje su svedoci, saučesnici ili su povezane sa dogadjajima obuhvaćenim istragom.

Medju tim osobama su i one kojima je Lučić nadredjen, pa bi imao pristup dokumentaciji i dokaznim materijalima, što bi moglo ugroziti istragu, istakli su iz Tužilaštva BiH.

Lučića su pre dva dana u Istočnom Sarajevu uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

On se tereti za za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja, korupciju i nepotizam.

Lučić se sumnjiči za zloupotrebe u trošenju sredstava namenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisiranje vozila kod neovlaštenih osoba, zloupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti.

SIPA je u aprilu ove godine uhapsila Lučićevog pratioca Miloša Nikolića, zbog prodaje droge.

Nikolić je tada uhvaćen u prodaji deset kilograma spida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.