Tužilaštvo BiH: Oštećenje na hrvatskom avionu prouzrokovano mehaničkim uradcem, nema tragova baruta 1ilustracija Foto: Pixabay/RENE RAUSCHENBERGER

Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica na avionu Croatia Airlinesa, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja, potvrđeno je iz Tužilaštvo BiH.

Dežurni tužitelj Tužilaštva BiH koordinirao je provođenje uviđaja koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio uviđajni tim.

Nakon provedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo delovanjem vatrenog oružja, prenosi portal klix.ba

Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzročeno mehaničkim udarcem.

Podsetimo, pilot koji je upravljao avionom sinoć je po dolasku na sarajevsku pistu prijavio oštećenja na trupu aviona. Zbog sumnje da je oštećenje nastalog pucnjevima iz vatrenog oružja o svemu je obavieštena Granična policija BiH i Tužilaštvo BiH.

Iz kompanije Croatia Airlines su saopćili da sigurnost putnika i aviona nije bila ugrožena na sinoćnjem letu Zagreb – Sarajevo. Također, svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari