Zbraja se šteta od zemljotresa u Mostaru, Stocu i Čapljini 1Foto: Boris Filipić

Materijalna šteta, nastala nakon snažnog zemljotresa čiji je epicentar bio u Hercegovini, i dalje se zbraja, a Kantonalni operativni centar civilne zaštite sačinio je prvi izveštaj, prenosi Klix.ba.

Najveća tragedija se dogodila u Stocu gde je poginula 27-godišnjakinja nakon što je na kuću pao komad stene.

U Mostaru, prema informacijama dežurnih u policijskim, vatrogasnim i hitnim službama na području, kao i u Operativnom centru civilne zaštite danas do 14 sati nije bilo prijava građana ili pravnih lica o nastalim štetama ili posledicama sinoćnjeg zemljotresa.

Čapljina

Usled potresa na teritoriju Čapljine nastupila je velika materijalna šteta na zgradama i porodičnim objektima.Trenutno se rade sanacije krovišta na osnovnoj školi, tri stambene zgrade i završeno je rušenje dimnjaka i popravak crepa na otprilike trideset kuća.

Do sada je prijavljeno pedeset objekata za nužnu sanaciju krovišta. Prijavljene su štete u stanovima i nosivim zidovima pojedinih zgrada. Angažirani su svi raspoloživi pripadnici PVP i ispomoć korpe iz JVP Metković.

Stolac

Tokom jutra primljeno je 20 prijava oštećenja stambenih objekata odnosno porodičnih kuća. Radi se o napuknuću zidova i probijanju kamenih gromada na zidovima kuća.

Službenici Dobrovoljnog-vatrogasnog društva Stolac i Komunalno Stolac su na terenu, raščišćavaju žbuku i kamenje sa stambenih zgrada, takođe i dimnjake. Tokom dana nije bilo prijava po pitanju povređenih osoba u Domovima zdravlja Stolac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.