Ruska agencija TASS: Forum savremenog novinarstva u Rusiji u septembru, potvrđeno učešće predstavnika iz Srbije, ali i Crne Gore: 1Foto: EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Sindikat novinara Rusije (UJR) održaće 27. Forum savremenog novinarstva „Sva Rusija-2023“ u Sočiju od 18. do 24. septembra, prenosi TASS navodeći da će ove godine, u okviru foruma, po prvi put, biti dodeljene nagrade novog konkursa za novinare. To je za TASS potvrdio glavni propagandista Kremlja Vladimir Solovjov, inače predsednik UJR.

Ono što je zanimljivo jeste da će Forumu porisustvovati i novinari iz Srbije ali i Crne Gore, piše ruska agencija.

„Očekujemo naše najpoznatije novinare, šefove uredništva najvećih medija u Rusiji. Naši hrabri vojni dopisnici će takođe doći – učestvovaće u nekoliko sekcija odjednom. Pored toga, postojaće i odvojena sekcija u kojoj će govoriti vojni dopisnici iz stranih zemalja, posebno iz Crne Gore, Srbije, Turske i Nemačke. Takođe će biti delegacija beloruskih sindikata novinara kao i onih iz Abhazije“, rekao je Solovjov dodajući da su planirane premijere igranih filmova i dokumentarnih filmova uz učešće njihovih stvaralaca“.

„Prvi put ćemo na otvaranju foruma dodeliti nagrade laureatima novog konkursa za zaposlene u pres službama i PR agencijama – zvaće se „Zlatna strategija“.

 

Forumu će prisustvovati novinari iz svih regiona Rusije. Na mestima će biti održana predavanja, prezentacije novih medijskih projekata, master časovi, okrugli stolovi i izložbe.

Političari i javne ličnosti takođe će učestvovati kao govornici i eksperti, dodao je šef UJR.

„Često imamo najistaknutije političke ličnosti u našoj zemlji. Nadamo se da ćemo nastaviti ovu tradiciju. Formiramo programe, čekamo mnogo više učesnika nego što je bilo u kovid godinama, više od 1.000 ljudi“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari