Šarović: Dodikov veto i glasanje u skupštini samo predstava za javnost 1Mirko Đarović Foto: N1

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je odluka vladajućih stranaka u Republici Srpskoj da podrže veto srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika na sporazum o saradnji Centralne izborne komisije BiH (CIK) i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) bila samo Dodikova predstava za javnost.

„On je samo tražio povod za dizanje, jer samo proizvodeći stalne tenzije on može da opstane“, naveo je Šarović, a saopšteno je iz SDS-a.

Govoreći o Dodikovoj najavi da će tražiti premeštanje ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalem, predsednik SDS-a je rekao da je to Dodikova „nova tema“.

„On nema apsolutno nikakvu ulogu u rešavanju tog pitanja, osim što će opet praviti scene i nekim ljudima se prodavati kao lažni heroj. On želi samo da se iznova pozicionira, jer se nalazi na crnoj listi SAD-a“, naglasio je Šarović.

Šarović je dosadašnji rad Saveta ministara BiH ocenio velikom nulom, navodeći da od svog formiranja aktuelni Savet ministara „samo otaljava posao, a koristi budžet i narodni novac“.

„Jeste li do sada čuli i reči o priključenju EU, o ispunjavanju uslova, pomacima, regionalnim projektima?! Njihovo funkcionisanje se svodi na trgovinu ‘ja tebi ovo – ti meni ono’ i zato im odgovara da ne rade“, istakao je predsednik SDS-a.

Govoreći o migrantskoj krizi, Šarović je rekao da kriza eskalira i da aktuelnoj vlasti nije interesu da je reši.

„Za vreme proteklog saziva Saveta ministara imali smo 4.000 migranata, sada imamo 12.000 registrovanih migranata. Šverc, korupcija i organizovani kriminal su prisutni na granici i o tome treba javno govoriti“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, vladajuća koalicija na nivou BiH (SDA, SNSD, HDZ) nema volje da se ovaj problem rešava, zbog čega kriza eskalira, a narod trpi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.