„Onog trenutka kada se podmornica `Mičigen` i malo pomeri, biće suočena sa užasnom sudbinom da postane podvodni duh koji ne može na površinu. Namera postavljanja podmornice na nuklearni pogon kod voda Korejskog poluostrva kada je u region stigla i borbena grupa sa nosačem aviona je dalje jačanje vojnih pretnji prema Severnoj Koreji“, navodi se na propagandnoj internet stranici „Urminzokiri“. 

Na propagandnoj internet stranici Severne Koreje ističe se da „bez obzira da li je u pitanju podmornica ili nosač aviona na nuklearni pogon, biće pretvoreni u otpad pred nepobedivom vojnom snagom Pjonganga“. 

Borbena grupa predvođena nosačem aviona „Karl Vilson“ počela je danas vežbe sa mornaricom Južne Koreje nakon okončanja manevara sa japanskim pomorskim snagama.

„Raspoređivanje nosača aviona je bezobzirna akcija ratnih manijaka s ciljem pokretanja opasnog nuklearnog rata“, navodi se u komentaru lista „Rodong Sinmun“ vladajuće Radničke partije Severne Koreje.

Severna Koreja je juče izvršila novu raketnu probu ali su američki i južnokorejski zvaničnici izjavili su da je bila neuspešna.