Sinofarm: Moguće da je potrebna i treća doza vakcine 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIĆ

Kineska farmaceutska kompanija Sinofarm saopštila je da će posle procene rezultata treće faze kliničkog ispitivanja u inostranstvu, odlučiti da li je i kada potrebno davati tri doze njene vakcine protiv korona virusa umesto dve, kao do sada.

Regulatorna tela i proizvođači vakcine razmatraju da li je neophodna i treća doza kineske vakcine, zbog zabrinutosti da novi sojevi korona virusa mogu da oslabe zaštitu koju stvara vakcina razvijena na osnovu starijih sojeva, prenosi Rojters.

Potpredsednik Sinofarmove filijale CNBG Džang Juntao rekao je da su „preliminarni rezultati pokazali da dodatna revakcinacija može da poveća broj antitela i da istovremeno poboljša sposobnost vakcine da se odbrani od mutacija virusa“.

„Odgovor na pitanje da li je dodatna doza neophodna i kada treba da bude data, biće zasnovan na rezultatima predstojeće treće faze kliničkih ispitivanja“, kazao je Džang.

Antitela koja stvaraju dve doze Sinofarmove vakcine, imaju „veoma dobar“ efekat neutralisanja na britanski i južnoafrički soj virusa i na nekoliko drugih, naveo je Džang.

U toku je testiranje efikasnosti vakcine protiv sojeva korona virusa otkrivenih u Brazilu i Zimbabveu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Sinofarm: Moguće da je potrebna i treća doza vakcine”

  1. Sve proizvođače muči taj novi soj iz Južne Amerike i Afrike, tako da mislim da će morati tri puta, ne samo Kinezi nego svi. Nadajmo se da negativnih efekata po organizam nema

  2. Dana 01.01.1921 godine vakinisan sam u Nišu Kineskom vakcinom . 11.02.1921 godine sam primio drugu dozu.
    26.03.2021 godine uradio sam Anti-Sars-Cov2 IgGAt test gde je rezultat 0,1 što po testu Cobas E 411 Elisa govori da nemam izgrađena anti tela .
    Zašto mi nedadoše bar Svetu (Bogojavljensku ) vodicu da imam bar neku zaštitu?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.