Slovačka: Za ubistvo novinara 23 godine 1Foto: Pixabay/Qimono

Slovački sud osudio je danas bivšeg vojnika Miroslava Marčeka na 23 godine zatvora zbog ubistva novinara Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kusnirove u februaru 2018. godine, objavio je Rojters.

Marček (37), koji nije bio prisutan na izricanju kazne, priznao je krivicu, koja je dovela do protesta širom zemlje i na kraju srušila vladu Slovačke.

To je bilo hladnokrvno ubistvo.

Žrtve nisu imale šanse da se odbrane, rekla je predsedavajuća sudskog veća Ruzena Sabova i istakla da je priznanje zločina bila olakšavajuća okolnost.

Tužilac Juraj Novocki, koji je tražio kaznu zatvora od 25 godina, žalio se na presudu. Kucijak je izveštavao o korupciji i vezama uticajnih biznismena na političke, pravosudne i ličnosti u policiji.

Privredniku Marianu Kocneru, koji je bio meta Kucijakovih tekstova, se sudi u dva odvojena slučaja po optužbama da je naručio ubistvo.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Slovačka: Za ubistvo novinara 23 godine”

  1. Kuda ide ovaj svet… a naročito EU. 23 godine za dvostruko ubistvo s predumišljajem. Svi kukaju na SAD, ali tamo su kazne sasvim primerene. Ispod sto godina ne bi dobio za ovakvo ubistvo, a u nekim državama i smrtnu kaznu.

    • Nadam se, da je ta kazna odraz toga, da je rekao i to, ko mu je ubistvo narucio. A kazniti narucioca, je po mom misljenju mnogo bitnije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.