Softić: Neću sam da odlučujem o tužbi 1

Zastupnik Bosne i Hercegovine (BIH) u tužbi protiv Srbije i Crne Gore za genocid Sakib Softić izjavio je danas za N1 BIH da je počastvovan poverenjem koje mu je ukazano, ali da smatra da nijedna osoba ne sme imati pravo da sama odlučuje o pitanju revizije tužbe protiv Srbije.

Počastvovan sam poverenjem koje mi ukazuje predsednik (Bakir) Izetbegović, dajući mi ovlašćenje da sam odlučim o jednom ovako delikatnom pitanju, dodao je Softić.

Smatram da nijedna osoba ne sme imati ekskluzivno pravo da odlučuje o ovom pitanju. Razumno bi bilo da konačnu odluku o pokretanju postupka donese jedna grupa sastavljena od ljudi iz javnog i političkog života, objasnio je Softić.  On je dodao da stoji na raspolaganju radi pojašnjenja kako stvari pravno stoje.

Bakir Izetbegović je ranije rekao da Sakib Softić ima svu njegovu podršku kada je u pitanju revizija tužbe, za šta ističe rok polovinom februara.

Izetbegović je dodao da Softić radi sve vreme uz njegovu podršku i da „misli da će biti pokrenuta nova tužba, ali da o tome ne može da govori“.