Stidljiva i sa "emocionalnim poremećajem": Ko je Odri Hejl, koja je ubila šestoro u školi u Nešvilu 1Foto: EPA-EFE/METRO NASHVILLE POLICE DEPARTMENT

Odri Hejl, 28-godišnja bivša učenica Kovenant škole koja je u ponedeljak ubila šest osoba u školi, pažljivo je planirala napad, ističu zvaničnici, prenosi CNN.

Hejlini roditelji, koji su živeli sa njom, rekli su da je Hejl pod lekarskom pažnjom zbog „emocionalnog poremećaja“, rekao je šef policije u Nešvilu Džon Drejk na konferenciji za novinare u utorak.

Kod nje su pronađeni razni spisi i mape škole, kao i crteži sa jasnim planom ulaska u školu, rekao je Drejk.

Hejlina majka nije znala da je oružje u crvenoj torbi kada joj je ćerka u ponedeljak ujutru izašla iz kuće, rekao je Drejk.

Vlasti nastavljaju da rade kako bi odgovorile na pitanja o tome ko je bila Hejl i koji su motivi pucnjave u školi. Policija je takođe naglasila da je Hejl koristila „muške zamenice“ na društvenim mrežama.

Manje od 20 minuta pre pucnjave, Hejl je poslala jezivu poruku preko Instagrama Averiani Paton, bivšoj košarkaškoj saigračici koja je rekla CNN-ovom Donu Lemonu da „još uvek pokušava da sve to obradi“.

„Dobro sam je poznavala kada smo bili deca“, rekla je Paton za CNN. Paton je radio voditeljka u Nešvilu, a kaže da nije imala vezu sa osumnjičenim od kada su bili deca.

„Ne poznajem je kao odraslu osobu“, kazala je Paton.

Poruku je, kaže, primila na Instagram u 9.57 sati i glasila je: „Jednog dana ovo će imati više smisla. Za sobom sam ostavila više nego dovoljno dokaza. Ali nešto loše će se desiti“, piše u skrinšotovima poruke koje su poslate CNN.

Kada su zajedno bile u timu, kaže Paton, Hejl je bila „veoma tiha, veoma stidljiv“ i zajedno su se šalili.

Hejl je prošle godine diplomirala na „Nossi College of Art & Design“ u Nešvilu, potvrdio je dekan škole za CNN.

LinkedIn profil kaže da je Hejl radila kao slobodni grafički dizajner i honorarni kupac namirnica.

Portfolio na mreži koji izgleda da prikazuje kolekciju Hellinog rada uključuje slike profesionalnih logotipa, crtanih životinja i prividnog autoportreta.

Jedna slika je uključivala frazu „Biti dete (zauvek i zauvek)“.

Hejl je osvajala nagrade na koledžu.

Bivši potpredsednik koledža, Bajron Edvards, opisao je Hejla kao „najslađu malu stvar“.

„Šokiran sam. Moja supruga i ja smo ceo dan plakali zbog toga“, dodajući da je Hejl „bila stidljiva ali stvarno dobro dete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.