Stotine tužnih i besnih građana Londona na bdenju ubijenoj sugrađanki 1Foto: Pixabay/pixel2013

Stotine „očajnih, besnih ili traumatiziranih“ ljudi okupilo se večeras na jugoistoku Londona na bdenju u čast Sabine Nessa, 28-godišnje Britanke, koja je nestala pre nedelju dana i zatim je pronađena mrtva u parku glavnog grada.

Kako prenosi Hrvatska radio-televizija, mlada nastavnica nestala je prošlog petka nakon što je izašla iz kuće u kafić udaljen pet minuta od kuće.

Prolaznik je pronašao njeno telo dan posle. Britanska agencija PA navodi da je napadnuta nožem i skrivena ispod hrpe lišća.

Premijer Boris Džonson je upalio sveću ispred vrata Dauning strita 10 i izrazio saučešće porodici žrtve.

Ubojstvo se dogodilo samo šest meseci nakon što je ubijena Sara Everard, takođe u Londonu, te nedugo pošto je gradonačelnik Londona Sadik Kan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna „epidemija“.

Ubistvo Everard, 33-godišnje direktorke marketinga dovelo je do velike pažnje britanske javnosti i protesta za prava žena.

Nakon što se Everard danima smatrala nestalom, njeo telo je pronađeno, a za njenu otmicu i ubistvo optužen je londonski policajac.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Stotine tužnih i besnih građana Londona na bdenju ubijenoj sugrađanki”

  1. Iskrena sućut obitelji.Zanimljivo bi bilo saznati podatak koliko je bilo ubojstava muškaraca u Londonu u istom periodu…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.