Suspendovani svi policajci školskog okruga Uvaldea u Teksasu, pet meseci nakon masovne pucnjave 1Foto: EPA-EFE/AARON M. SPRECHER

Školski okrug u teksaskom gradu Uvaldeu suspendovao je kompletnu policiju u petak, pet meseci nakon što je u masovnoj pucnjavi ubijeno 19 učenika i dvoje nastavnika, navodi se u saopštenju Okruga.

Okrug je saopštio da je obustavio sve aktivnosti Objedinjene samostalne školske okružne policijske uprave „na određeni period“, dok su dva oficira, poručnik Migel Ernandez i Ken Miler, poslati na administrativno odsustvo.

Policijska uprava je pod istragom zbog odgovora na masovnu pucnjavu u maju, uključujući odlaganja policajaca da stignu do napadača dok je bio zatvoren u učionici.

Školski okrug je saopštio da je tražio dodatne službenike od Teksaskog odeljenja za javnu bezbednost da obezbedi kampus.

„Službenici koji su trenutno zaposleni obavljaće druge poslove u okrugu“, navodi se u saopštenju. Kako se navodi na sajtu Okruga, to uključuje četiri službenika i jednog čuvara.

Porodice žrtava rekle su da su zadovoljne odlukom.

Kimberli Rubio, čija je ćerka ubijena u osnovnoj školi Rob, pohvalila je suspenziju celog odeljenja.

„Oni ne znaju kako da zaposle ljude, ne znaju kako da provere službenike. Nisu obezbedili odgovarajuću obuku“, rekla je Rubio.

To je, kako je istakla, više od onoga što su tražili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari