Šta ruski mediji pišu o susretu Dačića i ambasadora Bocan-Harčenka? 1MSP/Dijana Vukomanović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić održao je juče sastanak sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocanom-Harčenkom, tokom kojeg su diplomate razgovarale o razvoju odnosa dve zemlje i saradnji u okviru međunarodnih organizacija, preneo je TASS.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, podsećaju, 2. novembra primio ruskog ambasadora, sa kojim je tokom sastanka naglasio da se „bilateralni odnosi Srbije i Ruske Federacije uspešno razvijaju“, a istakao i da je „u budućnosti moguće unaprediti tu saradnju“.

Vučić je ukazuje TASS 1. novembra rekao da Srbija neće odustati od evropskih integracija, ali to je neće sprečiti da održi tradicionalne odnose sa Rusijom i Kinom.

Šta ruski mediji pišu o susretu Dačića i ambasadora Bocan-Harčenka? 2
Foto FoNet Ana Paunković

RIA Novosti pišu da je Dačić primio u četvrtak Harčenka te da je sastanak održan iza zatvorenih vrata.

„Razgovarali su o bilateralnim odnosima i daljem razvoju saradnje dve zemlje, interakciji i akcijama u okviru međunarodnih organizacija i aktuelnoj situaciji na Kosovu. Tokom sastanka strane su razmenile mišljenja o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima“, prenose RIA Novosti.

Parlametarna Gazeta prenosi da su Dačić i Harčenko razmenili mišljenja o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima.

Podsećaju na rezultate istraživanja javnog mnjenja sprovedenog u novembru a koji pokazuju da više od 63 odsto Srba podržava jačanje odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim zemljama BRICS-a. Istovremeno, manje od 39 odsto građana Srbije podržava pridruživanje zemlje Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari