Foto: N1

U anketi koju je posetiocima TV N1 ponudila zagrebačka redakcija ove regionalne televizje, na pitanje „Je li Tompson trebalo da bude uključen u slavlje Vatrenih“ 61,52 odsto učesnika izjasnilo se za opciju „nikako, to je naživciralo deo građna i izazvalo podele“.

Odgovor „da, on je veliki domoljub i Vatreni ga vole“ izabarlo je 38,28 odsto anketiranih.

Anketa na sajtu TV N1 je u toku i podaci se iz časa u čas menjaju, ali se postotak čitalaca koji ne odobravaju učešće Tompsona u proslavi zasad kreće iznad 60 odsto.

Tompson se, podeća N1, Vatrenima pridružio na njihov zahtev, a oni su od njega tražili i da na bini zapeva neslužbenu himnu Zagore – Geni kameni.

„On sam smatra da su jučerašnjim pozivom ‘Vatreni’ još jednom odgovorili političarima na pitanje žele li da im Tompson peva“, navodi N1, pozivajući se na Tompsonovu objavu na Fejsbuk stranici.

Istovremeno, N1 podseća da Tompson „izaziva podeljena mišljenja“ među građanima i da je „za jedne on domoljub i branitelj koji širi pozitivne vrednosti“, dok ga protivnici smatraju „glasnogovornikom ekstremno desne struje u Hrvatskoj“.

Tompsonu se zamera korišćenje ustaškog pokliča „Za dom spremni“ na početku hita „Čavoglave“, pesme zbog koje su zabranjivani ili otkazivani mnogi njegovi nastupi u Evropi.