Foto: N1

U saopštenju za medije i javnost, najavio je svoj politički angažman, kako bi promenio katastrofalan položaj Htvatske, uz kritike i prozivke na račun premijera Andreja Plenkovića i Vlade, preneli su hrvatski mediji.

Danas, nakon dve godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i ekonomski potpuno uništena, devastirana, imamo haos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, poslednji smo po svim pokazateljima, na samome smo dnu, rekao je Todorić.

Dodao je da Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države. Todorić, takođe navodi da su prošle „dve godine od početka otimačine Agrokora, monstruoznog kriminalnoga projekta neviđenog u istoriji ovoga dela EU“. Prema njegovim rečima, „to je najbolji primer koruptivne antinacionalne vlasti, koja je planski otela budućnost građanima RH i državu bacila na kolena“.

„Sam sam se borio i dalje se borim istinom i činjenicama protiv kriminala koji je sproveden nad mojom kompanijom, mojim saradnicima i nada mnom“, rekao je Todorić.