Tokom izraelske vojne operacije na Zapadnoj obali ubijen Palestinac 1Foto:Pixabay/edu_castro27

Izraelski vojnici su danas ubili jednog Palestinca tokom hapšenja na Zapadnoj obali, saopštili su vojni i zdravstveni izvori.

Dogodilo se to dan pošto je vojska na toj okupiranoj teritoriji ubila pet Palestinaca, među njima jednog koji je vozilom naleteo na pripadnicu izraelske vojske i teško je povredio.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je saopštilo danas da je Palestinac preminuo od teških povreda pošto je pogodjen mecima u gradu Jabadu na severu Zapadne obale.

Palestinska novinska agencija Vafa je objavila da je ubijen Muhamed Tufek Badarneh (25).

Izraelska vojska je navela da je ušla u Jabad kraj Dženina, gde je uhapšen Abd Al-Gani Hazalah osumnjičen za terorističku aktivnost.

U saopštenju se dodaje da je vatra otvorena nakon što su naoružane osumnjičene osobe pucale na vojnike i bacale eksplozivne naprave.

Izraelske snage su u proteklim mesecima uhapsile 3.000 ljudi, saopštila je vojska ove nedelje, a u sklopu operacije pokrenute posle niza smrtnosnih napada na Izraelce.

Više od 140 Palestinaca i najmanje 25 Izraelaca ubijeno je ove godine na Zapadnoj obali, u Izraelu i Jerusalimu.

Američki izaslanik za Palestince Hadi Amr je danas rekao novinarima da administracija SAD „pomno prati svaki incident“ i izrazio duboku zarinutost zbog „tragičnih smrti“ na palestinskim teritorijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.