Tomašić: Pupovac sve više podseća na Raškovića, Babića i Martića 1Foto: Pixabay/slavenstrgar

„Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podseća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom plašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju“, napisala je Tomašić na Fejsbuku.

Pošto su u sredu uveče u Uzdolju i selu Djevrske kod Knina napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali utakmicu švajcarskog tima Jang bojs i beogradske Crvene zvezde, Pupovac je Hrvatsku uporedio sa tvorevinom iz Drugog svetskog rata – Nezavisnom Državom Hrvatskom i najavio obraćanje medjunarodnim institucijama zbog kršenja manjinskih prava, prenosi Hina.

Tomašić, predstavnica Hrvatskih suverenista u EP, kritikovala je vladajuće hrvatske stranke da nemaju hrabrosti da svog koalicionog partnera Pupovca pitaju „zašto doliva ulje na vatru“.

„Da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, upitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto doliva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinioce kazniti u skladu sa zakonom, dok je politizacija potpuno kontraproduktivna i stvara dodatne frustracije koje mogu doneti samo novo nasilje“, navela je Tomašić.