Turska policija rasterala propalestinski skup kod vojne baze Indžirlik 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Turska policija upotrebila je danas suzavac da bi rasterala skup podrške Palestincima nedaleko od vojne baze Indžirlik, gde i SAD imaju svoje vojnike, javila je agencija Frans pres.

Demonstracije ispred vazduhoplovne baze Indžirlik, na jugoistoku zemlje, organizovala je turska nevladina organizacija Fondacija za humanitarnu pomoć.

Godine 2010, ta humanitarna organizacija je brodovima pokušala da dođe do Gaze pod izraelskom blokadom. Turski humanitarni konvoj presrela je izraelska mornarica i tada je poginulo 10 ljudi.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken sastao se danas sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom u Ramali u nastojanju da se olakšaju patnje civila u Pojasu Gaze.

Blinken je na okupiranu Zapadnu obalu došao u nenajavljenu posetu, u konvoju oklopnih vozila, uz jake mere bezbednosti.

Ministarstvo zdravlja u Pojasu Gaze, pod kontrolom Hamasa, objavilo je danas da je 9.770 ljudi, među njima 4.800 dece, ubijeno na toj palestinskoj teritoriji od početka rata s Izraelom 7. oktobra.

U Izraelu je poginulo više od 1.400 ljudi, većinom civila, u početnim napadima islamskog ekstremističkog Hamasa, a oko 240 je zarobljeno i odvedeno u Pojas Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari