Foto: Beta/Ljiljana Kovačević (arhiva)

Postupajući tužilac ispitao je Dragičevića i doneo naredbu o sprovedjenju istrage.

„Iz dostavljenog izveštaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitivanja, on je pušten da se brani sa slobode“, navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Još su naveli da, i pored toga što postoji osnovana sumnja da je Davor Dragičević počinio navedeno krivičino delo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje pritvora.

Da podsetimo, Davor Dragičević je jutros pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu. Tužilac je utvrdio da nema osnova za pritvor.

„Ja sam na Trgu u 18 časova i ne pada mi napamet da dete prepustim zločincima i ubicama. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa“, rekao je on nakon izlaska.

Inače, Dragičević je predat Tužilaštvu u Banjaluci jutros oko 8 sati, nešto pre isteka roka od 24 sata.

Povodom situacije u Banjaluci, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović koji je rekao da su netačne tvrdnje da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na protestu.

Takođe, ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zahvalilo je Delegaciji Evropske unije na interesovanju za slučaj Davora Dragičevića i poručilo da je trebalo prvo da se informišu, pa onda da javno iznose stavove.