U Rumuniji od korone u danu preminulo 357 ljudi 1Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Od ukupnog broja smrtnih slučajeva, 357 je registrovano u poslednja 24 sata, dok su ostatak bili prethodni koji ranije nisu bili prijavljeni. Do sada je preminulo 38,542 lica od korona virusa

Broj novih infekcija koronavirusom u Rumuniji-državi članici EU sa drugom najnižom stopom vakcinacije-porastao je za 13.854 u poslednja 24 sata.

Rumunija, jedna od najsiromašnijih zemalja u EU, suočava se sa naglim porastom broja smrtnih slučajeva, pa je predsednik Klaus Johanis opisao četvrti talas kao „katastrofalan“. Rekordnih 15,037 infekcija registrovano je 5. oktobra.

U Rumuniji je od početka pandemije zabeleženo ukupno 1,332,221 slučajeva. Vozila hitne pomoći čekala su u redovima ispred nekoliko bolnica u Bukureštu i severoistočnom gradu Jaši da kreveti budu dostupni, prikazano je na domaćim televizijama.

Lekari u bolnici za zarazne bolesti u Lasiju pozvali su u petak vlasti da uvedu momentalni lokdaun kako bi suzbile infekcije. Samo jedan krevet za intenzivnu negu bio je dostupan 8. oktobra u zemlji sa 19 miliona stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.