Ubica iz Čikaga legalno kupio oružje uprkos tome što je ranije pretio nasiljem i samoubistvom 1Foto: Printscreen/Twitter/GratefulAmerican---MAGA

Robert Krimo, optužen za sedam ubistava pošto je nasumično pucao na ljude na proslavi Dana nezavisnosti u Čikagu, prethodno je legalno kupio pet komada oružja – uprkos tome što su nadležni bili obavešteni da je dvaput pretio nasiljem i samoubistvom 2019, saopštila je policija.

AP javlja da je iz tužilaštva saopšteno da Krimo, ako bude osuđen, može da dobije i doživotni zatvor bez mogućnosti ulaganja žalbe.

U masakru koji se dogodio u Hajlend parku, kod Čikaga, za vreme parade, ubijeno je šestoro ljudi, a sedma žrtva je preminula u bolnici. Više od 30 ljudi je ranjeno.

Detektivi koji ispituju optuženog još nisu, međutim, uspeli da utvrde koji je motiv zločina, ali su rekli da nema indicija da je žrtve birao po rasi, religiji.

Ovaj napad se dogodio manje od tri godine pošto je policija zakucala na vrata kuće gde je živeo Krimo. U septembru 2016. došli su po pozivu člana porodice koji je rekao da Krimo preti da će „ih sve pobiti“. Tada je, prema rečima policije, zaplenjeno 16 noževa, jedna kama i mač, ali ne i vatreno oružje.

U aprilu 2019. policija je došla na poziv porodice jer Krimo preti samoubistvom.

Kako prenosi Glas Amerika (VOA), uprkos tome, Krimo je prošle godine legalno kupio pušku kojom je pucao na ljude u Hajlend parku. Policija je saopštila da je ukupno kupio pet komada vatrenog oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari