Ukrajinske ambasade i konzulati dobili krvave pakete: Koje su države u opasnosti? 1Foto: EPA-EFE/Emilio Naranjo

Oleg Nikolenko, zvanični predstavnik ukrajinskog ministarstva inostranih poslova naveo je na društvenoj mreži Fejsbuk da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih misija u evropskim državama dobilo preteće pakete, prenela je ruska Meduza.

Posle „terorističkog akta“ u Španiji, ambasade u Mađarskojh, Holandiji, Poljskoj, Hrvatskoj, Italiji i Austriji, te generalni konzulati u Napulju i Krakovu, kao i konzulat u brnu dobili su krvave pakete. Unutra su bile životinjske oči.

Ukrajinske ambasade i konzulati dobili krvave pakete: Koje su države u opasnosti? 2
Foto: snapshot Facebook/Oleg Nikolenko

Paketi su bili natopljeni tečnošću karakteristične boje i imali su određeni miris. Razmatramo značenje ove poruke, napisao je Nikolenko.

Kako je dodao, ulaz kancelarije ukrajinskog ambasadora u Vatikanu i ambasada u Kazahstanu dobili su lažne telefonske pretnje bombom.

Ambasada u SAD je primila pismo sa fotokopijom članka koji kritikuje Ukrajinu kao i većina drugih koverata i to je pismo stiglo istovremeno sa ostalima sa teritorije jedne evropske države.

Ukrajinski ministar iunostranih psolova Dmitro Kuleba smatra da je ono što se dešava „dobro planirana kampanja terora i zastrašivanja ukrajinskih am,basada i konzulata“.

Kuleba je kazao da su 1.decembra tri ukrajinske ambasade primile pisma sa „simboličnim pretnjama“ u kovertama „natopljenim crvenom tečnošću.

„Pošto nemaju mogućnost da diplonmatski zaustave Ukrajinu pokušavaju da nas zastraše. Ali mogu odmah da kažem da su ovi pokušaji beskorisni. Nastavićemo da efikasno radimo i ubuduće, u interesu pobede Ukrajine“, njaveo je Kuleba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.