Večeras protesti vladajućih stranaka u Bijeljini i opozicije u Banjaluci 1Banjaluka Foto: RTRS

U Republici Srpskoj večeras će u dva grada biti održani protestni skupovi vladajućih stranaka i opozicije.

Opozicione partije najavile su za večeras na Trgu Krajine u Banjaluci skup pod nazivom „Stop gušenju slobode medija, istine, prava, demokratije“.

U isto vreme stranke vladajuće koalicije, prevođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), najavile su skup „Bijeljina mora bolje“, na gradskom trgu u Bijeljini.

Protest vladajućih stranka usmeren je protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića iz Srpske demokratske stranke (SDS), koga smatraju kočiničarem razvoja grada.

Skup u Bijeljini najavljen je juče, dok je opozicija još pre desetak dana najavila okupljanje u Banjaluci, povodom gašenja analognog signala bijeljinske BN televizije na više lokacija u RS i činjenice da ta televizija nije dobila dozvolu za emitovanje programa putem multipleksa za digitalni signal.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštili su da će učiniti sve kako bi oba skupa prošla bez incidenata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Večeras protesti vladajućih stranaka u Bijeljini i opozicije u Banjaluci”

  1. Otkacite tog dilindaru Dodika iz oolitickog zivota jer on nije pogodan…dajte mu drugo zanimanje koje inace njemu pripada…neka obradjuje njive i livade a narod ce se snaci…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.