Telo mladića najverovatnije iz Maroka nađeno je 9. aprila u reci Kupi, i to nakon što je prijatelj s kojim je pokušavao da pređe reku priveden i u policiji ispričao šta se dogodilo i da nije uspeo da spasi prijatelja.

Dan kasnije ronioci su našli i drugo telo, prema rečima policije, alžirskog državljanina, koji je s još trojicom prijatelja pokušao preko reke. Kako su rekli iz policije za RSE, identitet Alžirca je utvrđen, dok se identitet Marokanca još utvrđuje.

Iako nismo dobili zvaničnu potvrdu o identitetu mladića iz Maroka, čovek koji se predstavio kao njegov rođak javio se RSE s informacijom da se njegov rođak utopio, navodeći ime i prezime Kamala Brikija koji je na putu u Sloveniju boravio u Sarajevu. S novinarima RSE Kamal je razgovarao u blizini azilantskog centra gdje je bio registrovan. U BiH je došao iz Crne Gore. Tom prilikom je kazao da mu je plan da ide u Hrvatsku a potom u Sloveniju, odakle će dalje u Francusku gde je nameravao da živi.

Slovenačka policija navela je da se broj ilegalnih prelazaka granice s Hrvatskom udvostručio u prvoj četvrtini godine u odnosu na isti period 2017. godine.