Sistem se sastoji od pametne drobilice i aplikacije za mobilni telefon, a prodaja Solagro sistema raste iz godine u godinu.

Takmičenje je održano u organizaciji Startita i evropske kompanije InnoEnergy koja umrežava i podstiče razvoj startapova iz oblasti energetike.

Zahvaljujući pobedi na lokalnom takmičenju ovaj tim se izborio za priliku da osvoji nagradu do 30.000 i investiciju od 150.000 evra na regionalnom finalu 19. juna u Pragu.

Drugo mesto osvojio je startap Freon frog sa projektom filtriranja freonskog gasa iz rashladnih uređaja kako ne bi bio štetan po ozonski omotač, dok je trećeplasirani Poduhvat predstavio inovativnu vetro turbinu višestruko manju, a efikasniju u odnosu na klasične, savremene vetrenjače.

Ovom pobedom srpski tim dobio je priliku da se takmiči sa pobedničkim startapima iz 24 centralno-evropskih zemalja.

Pobednika je odabrao tročlani žiri u sastavu: Kristina Jazinka Nikolić (Strawberry Energy), Vladimir Trkulja (Startit), Michal Kraszewski (InnoEnergy).

S obzirom na to da je PowerUp! po prvi put organizovan u Srbiji i da smo imali prilike da vidimo šest vrlo kvalitetnih projekata iz oblasti energetike, verujem da će u narednim godinama postati događaj od suštinske važnosti za cleantech startap scenu. Ovakva vrsta takmičenja je od koristi za celokupno društvo, doprinosi podizanju svesti o potrebi za čistom energijom i tehnološkim inovacijama, ujedno obezbeđujući timovima sa novim, originalnim idejama priliku da ih plasiraju na globalnom nivou“, izjavio je Strahinja Krstić iz Startita.