Bastać: Da li su svi radnici na gradilištima u Beogradu opremljeni zaštitnom opremom zbog epidemije? 1Marko Bastać Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać upitao je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da li se na gradilištima u glavnom gradu, za koja je izjavio „da sva rade“, poštuju preporuke tokom vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa.

Kako je saopšteno iz službe za odnose s javnošću opštine Stari grad, među pitanjima predsednika ove opštine zameniku gradonačelnika je i „da li su svi radnici na gradilištima u Beogradu opremljeni zaštitnom opremom u cilju sprečavanja širenja epidemije“?

„Da li su sva gradilišta u Beogradu snabdevena dezinfekcionim sredstvima sa obzirom na to da radnici koriste iste mašine? Da li se na svim gradilištima u Beogradu poštuje mera zabrane okupljanja više od dva čoveka? Da li inspekcije kontrolišu eventualne zloupotrebe prilikom izvodjenja radova“, kazao je Bastać, navodi se u saopštenju.

Bastać je apelovao i na ministarku građevinarstva Zoranu Mihajlović „da uz konsultacije sa stručnjacima izda obavezujuće instrukcije za funkcionisanje svih aktivnih gradilišta u cilju zaštite zdravlja ljudi i sprečavanja daljeg širenja epidemije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari