TOB: Beograd druga najbolja turistička destinacija 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MIŠKOV

Na nedavno odrzanom takmicenju za „Najbolje u turizmu“ koje organizuje poznati brend Uzakrota, Beograd se nasao na drugom mestu u kategoriji za najbolju turisticku destinaciju.

Najviše glasova u ovoj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle Beograda nalazi Njujork.

„Činjenica da je Beograd, po izboru onih koji su glasali na portalu „Uzakrota“ u kategoriji vodećih svetskih gradova – turističkih destinacija na drugom mestu, odmah iza Izmira u Turskoj, ali ispred Njujorka, govori da gledano na naš region, ili još šire, na Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera za takozvani kratki gradski odmor“,  izjavio je ovim povodom direktor Turisticke organizacije Beograda Miodrag Popovic.

Beograd i Srbija su, kako je istakao, pokazali da u doba svetske krize izazvane pandemijom, ozbiljnost i spremnost da se poštuju mere za sprečavanje zaraze ali i trenutni proces imunizacije stanovništva, ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju Beograda i Srbije.

„Naravno, naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaze kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadrzajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba korone“, dodao je Popovic.

Kompletnu listu možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari