Bicikl program na Adi Ciganliji 1Foto: BeoInfo

Korišćenje bicikla je u Srbiji na rekreativnom nivou i postoji dosta prostora za napredak kada je korišćenje ovog vida prevoza u svakodnevnom životu u pitanju, izjavio je danas vršilac dužnosti sekretara za energetiku Marko Stojanović na otvaranju „Bike sharing“ programa na Adi Ciganliji.

„Bike sharing“ program podrazumeva korišćenje i vraćanje bicikla u relativno kratkom vremenskom periodu, čime se podstiče korišćenje ovog vida prevoza, navodi se u saopštio je Beoinfo.

On je istakao da mu je izuzetno drago što je „Bike sharing“ program deo „Nedelje energije 2017“, koja se po prvi put organizuje u Beogradu.

Vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš naglasio je da je korišćenje bicikla na nivou grada u ovom trenutku rekreativno i iznosi oko 0,7 odsto udela u ukupnom saobraćaju.

„Naša želja i strategija u narednim godinama je“, navodi Glavaš, „da to promenimo i da udeo biciklista u javnom prevozu bude preko deset odsto“. On je rekao da trenutno Beograd ima 80 kilometara biciklističkih staza koje su delimično povezane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari