"Desetka" menja trasu, "trojka" ne saobraća za vikend 1Foto: Wikipedia

Zbog radova na redovnom održavanju tramvajske kontaktne mreže, koje će JKP GSP „Beograd” izvoditi u ulicama Starine Novaka i Beogradskoj, doći će do promene režima rada linija gradskog prevoza, saopšteno je iz tog preduzeća.

Na delu pomenutih ulica između Bulevara kralja Aleksandra i Ulice 27. marta od subote u 0.30 časova do ponedeljka, 25. juna, u 3.30 časova, menja se režim rada linija JGP-a, pa će tramvaji sa linije 10, u oba smera, saobraćati trasom: Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra – Ruzveltova – Kraljice Marije – 27. marta i dalje redovnom trasom. Privremeno se ukida stajalište „Pravni fakultet” za liniju 10 u Beogradskoj ulici, u smeru ka Ulici 27. marta. Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Zbog radova na zameni dotrajalih šina u Topčiderskoj ulici bb (na putnom prelazu preko Topčiderske reke), koje će izvoditi „GSP „Beograd”, od subote u 00.30 časova do ponedeljka, 25. juna, do 3.30 časova takođe će doći do promene režima rada GSP-a. U subotu i nedelju tramvaji sa linije 3 celodnevno neće saobraćati, dok će biti uspostavljena autobuska linija 3A koja će saobraćati od Glavne železničke stanice do Kneževca. Trasa linije 3A, u oba smera, je sledeća: Glavna železnička stanica – Savska – Bulevar vojvode Mišića – Bulevar patrijarha Pavla – Patrijarha Dimitrija – Oslobodilaca Rakovice – Oslobođenja – Kneževac. Samo u određenim polascima, od 7.40 do 10.20 i od 19.40 do 22.20, vozila sa ove linije će u oba smera svraćati do privremenog terminusa u zoni Železničke stanice „Topčider” u Topčiderskoj ulici.
Vozila sa linije 3A koristiće postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza i novouspostavljena (u visini postojećih tramvajskih stajališta): „Topčiderska pozornica”, „Železnička stanica Topčider”, „Patrijarha Pavla”, „Rasadnik”, „Košutnjak”, „Vareška”, „Rakovica”, „Miška Kranjca” i „Slavka Rodića”, u oba smera. Na izmenjenom delu trase, vozila koriste postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari