Divac: Ograničenje emitovanja muzike ne važi za Skadarliju, Adu i priobalje 1Foto: BeoInfo

Vršilac dužnosti gradskog sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac izjavio je da su već danas komunalni milicioneri poslati da obiđu sve lokale u Beogradu i da ih upozore na nove propise koji zabranjuju emitovanje muzike radnim danima posle 22.00 sata, odnosno petkom i subotom posle 23.00 sata.

Divac je za televiziju Prva izjavio da od sutra nakon propisanog vremena ne sme biti „baš nikakve buke“, a da se to naročito odnosi na muziku, pre svega akustičnu, iz ugostiteljskih objekata.

„Odluka se ne odnosi na Adu Ciganliju, priobalje i Skadarliju. Samo je u Skadarliji akustična muzika izuzeta iz odluke, kod svih ostalih (u stambenoj zoni) mora biti apsolutna tišina“, rekao je Divac.

On je naveo da je gradska odluka o ograničenju emitovanja muzike u baštama ugostiteljskih objekata priprema za Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini, čije se usvajanje očekuje.

„Korak sa ograničavanjem muzičkih sadržaja u baštama lokala je nešto najprostije što smo mogli da uradimo. Ne možemo u stambenom bloku imati muziku uživo, neke stvari su neprihvatljive“, kazao je Divac i dodao da ova odluka nije „atak“ na ugostitelje, koje je pozvao da ulože u zvučnu izolaciju svojih objektata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.