DNK analizom do kazne za neodgovorne vlasnike ljubimaca

Gradska vlast najavila inovativne ideje za sankcionisanje problema izmeta životinja po ulicama

Ostavite komentar


  1. Samo što se psi nakon dnk anlize moraju pustiti a njihov bivši gazda zatvoriti, ako nije javio policiji da mu je pas odlutao.

  2. To danas možda nije moguće sprovesti u velim gradovima bez kamera i AI ali u manjim gradovima jeste, tako bi, npr. neko u prolazu kroz neki manji grad bi mogao da se otarasi psa tako što bi ga napustio u tom gradu, ali da bi prijavio da mu je pas odlutao iz grada u kome živi on bi morao da sačeka dan, dva ili koliko misli da je psu potrebno vremena da stigne do grada u kojem ga je napustio, a u slučaju da slaže da mu je pas odlutao u tom gadu dok je šetao psa on mora da prijavi nestanak psa istog dana, jer nikad ne može biti siguran da neko nije ubrzo nakon što je psa napustio već priveo psa na dnk analizu.

    Zato pomozimo svi napuštenim psima tako što ćemo biti sigurni da su barem napušteni psi koje smo lično prijavili na dnk analizu da bi zausta nakon dnk pušteni na slobodu, jer kako se odnosimo prema životinjama odnositi ćemo se i jedni prema drugima.

  3. Da li je neko Vesicu javio koliko kosta pojedinacna analiza DNK? Mislim, da li Srbija ima uopste novca da to plati prvo za ljude pa onda za zivotinje? Test je 12000 a kazna ce biti 10000?

    1. Bogami izgleda da su zaboravili da ga obaveste o tome! Ja bih očisto deset, a i dvadeset… za tih 12000! A radio bih i prekovremeno..Šalu na stranu, zar nema nekih boljih ideja gde potrošiti taj novac, kada budemo na nivou takvih država , gde to postoji, možemo na kraju krajeva i to da uvedem! Za sada neka Komunalci malo više rade i zarade!!

  4. I vreme je da se stane na put ovom bezobrazluku.Parkovi ,staze i trotoari su pokriveni psecim izmetom. Tako je bar u Nisu.

    1. U pravu ste. Imamo dosta njih zapošljenih i plaćenih da bi utvrdili i pisali te prekršaje. Ovo bi bilo bacanje para, nemamo ni za život a kamoli bacanje!!

  5. Postovani, ideja je dobra ali samo za bogato drustvo,Koliko ja vidim, mi smo kolektivno na ivici egzistencije,bar vecina ljudi.Slazem se da moramo kupiti iza nasih ljubimaca ali sta cemo sa tim sto u tim istim parkovima nema malih kanti?Da setam sa punom kesicom dok ne prodjem blok ili dva da to bacim?Dajte uslove-kante!Hvala!ps.kada cete raditi DNK analizu za one koji pljuju po ulicama i bacaju pikavce?

  6. Od kada je ove vlasti naš grad nikada nije bio usraniji. Sere gde ko stigne. A šta ćemo sa ljudskim fekalijama koje štrče po parkovima

Ostavite komentar


Beograd

Pokloni za decu iz Prihvatilišta 10

Pokloni za decu iz Prihvatilišta

Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević danas je povodom Uskrsa obišao Prihvatilište za decu Beograda i deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone, kao i vaskršnja jaja, preneo je Beoinfo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.