DS najavila borbu pravnim sredstvima protiv namere vlasti "da od Beograda napravi Divlji Zapad" 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Beogradske demokrate će svim raspoloživim pravnim sredstvima, ali i metodama i taktikama nenasilnog otpora, sprečiti bahatu vlast da od Beograda i Srbije napravi Divlji Zapad, izjavila je danas potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović.

Manojlović je za agenciju Beta izjavila da je cilj vlasti da „ozakone nelegalno, legalizuju oteto i žrtvuju javno radi privatnog“.

„Već ranije smo ukazali na štetnost onoga što na mala vrata pokušavaju da učine izmenama Zakona o vodama, i drago nam je što su to uočile i brojne građanske organizacije. Bedem tim smatra da se na ovaj način otvara prostor za dalje koruptivno delovanje na području vodnih potencijala grada Beograda“, kazala je Manojlović povodom akcije u kampanji „Budi#BeDem“ Gradskog odbora DS, koja je danas održana u pešačkoj zoni ispred tržnog centra u Rajićevoj.

Ona je navela da će se DS „dosledno zalagati da Beograd i Srbiju vrati građanima“.

„Da ovaj grad ponovo bude grad po meri građana, a ne kontroverznih biznismena, bliskih vlastima. Zato smo podigli bedem znanja i dobrih ljudi, kao odbranu od bahatosti, korupcije i bezakonja. Postavljacemo bedeme gde god nam građani ukažu na potrebu i opasnost. Zove nas Beograd i zove Srbija“, rekla je Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari