Glasanje za najbolje projekte 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas u Starom dvoru rezultate projekta „Da se radi i gradi po tvom“ i tom prilikom naveo da su za samo dva meseca od građana dobili više od 22.000 predloga.

„Na teritoriji Beograda istaklo se pet projekata i to su izgradnja kanalizacione mreže na levoj obali Dunava sa 728 glasova, izgradnja i obnova što većeg broja igrališta za decu, kao i više zelenih površina sa 607 glasova, bolji, kvalitetniji i efikasniji javni prevoz sa 484 glasa, čišćenje kanala na levoj obali Dunava i na kraju obnova bolnica i domova zdravlja“, rekao je Mali.

Mali je, kako se navodi u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje, podsetio da je projekat počeo pre dva meseca s ciljem da se pruži prilika građanima da kažu šta žele da promene u svom komšiluku, na teritoriji svoje opštine ili u gradu.

„Za samo dva meseca od građana smo dobili više od 22.000 predloga, što pokazuje da smo uspeli da ih aktiviramo da se njihove ideje čuju. U narednom periodu predstoji glasanje za najbolje projekte, koji će nakon toga biti primenjeni. Ova praksa biće nastavljena i narednih godina, a izdvajaćemo i više novca“, rekao je Mali.

On je podsetio da je grad sada izdvojio 200 miliona dinara, a svaka opština još po deset miliona.

Mali je naročito pohvalio žitelje Palilule, jer je sa te opštine stiglo čak 4.000 predloga.

On je naveo da je po pet projekata izdvojeno sa teritorije svake opštine i posredstvom aplikacije „Beograđani“ od danas može da se glasa za neke od njih, kao i za projekte vezane za Grad Beograd.

Siniša Mali je napomenuo da dve opštine nisu učestvovale u ovom projektu – Stari grad, koji nije želeo da učestvuje, i Novi Beograd, odakle je stiglo stotinak predloga, ali opština ne želi da izdvoji novac.

Mali je istakao da će za dve nedelje biti napravljen novi presek stanja kada će se završiti drugi krug glasanja i proglasiti pobednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari