MUP: Lokalizovan požar u Luci Beograd (FOTO) 1Foto: MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je jutros oko 5.55 časova izbio u jednom magacinu u Ulici Žorža Klemansoa u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako dodaju dogašavanje požara je u toku a u intervenciji učestvuje 13 vozila sa 46 vatrogasaca-spasilaca i vatrogasno-spasilački brod koji gase požar na površini od oko 700 kvadratnih metara.

„Brzom intervencijom vatrogasci su sprečili njegovo širenje.U ovom požaru nema povređenih osoba“, navodi se u saopštenju MUP-a.

RTS javlja da je za saobraćaj zatvoren deo Ulice Žorža Klemensoa koji vodi ka Luci Beograd.

U magacinu u kome je izbio požar je uskladištena carinska roba svih vrsta – plastika, tekstil, papir, karton.

 

MUP: Lokalizovan požar u Luci Beograd (FOTO) 6
Foto: N1

Komandant vatrogasne brigade Beograd Miloš Majstorović je rekao za RTS da je vatrogasno-spasilački brod snabdevao vatrogasna vozila vodom.

Majstorović ukazuje da je zbog raznovrsnosti robe koja se nalazila u magacinu otežano gašenje, pošto su isijavanje i požarno opterećenje veliki.

Kaže da se smenjuju ekipe vatrogasaca zbog obima požara, kako bi vatra bila što pre ugašena.

 

Gust crni dim oko 6 sati pojavio se iznad Dorćola i video se sa veće udaljenosti.

Građanima se preporučuje da zatvore prozore ukoliko se njihovi stanovi nalaze u pravcu u kom vetar nosi dim i da odu na bezbednije mesto gde dima nema.

Radojičić: Najvažnije je da nema žrtava i povređenih

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je lokaciju na kojoj je jutros, nešto pre šest časova, izbio požar u skladištu u Luci Beograd.

– U akciju je bio uključen i brod sa kojeg je gašena vatra, nakon čega je požar lokalizovan, a najvažnije je da nije bilo žrtava i povređenih. Dugujemo veliku zahvalnost vatrogascima koji zaslužuju pohvale za brzu reakciju i profesionalno odrađen posao. Obavljati taj posao nikada nije lako, naročito u trenutnim okolnostima kada se beleže izuzetno visoke temperature – rekao je Radojičić,a  prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

MUP: Lokalizovan požar u Luci Beograd (FOTO) 7
Foto: Beoinfo

On je istakao da požar nije u potpunosti ugašen, ali da je deo skladišta u kojem još uvek ima dima obezbeđen tako da je onemogućeno širenje požara.

– Dakle, požar je potpuno pod kontrolom. Nisam još uvek imao priliku da razgovaram sa vlasnicima magacina. Sada je najvažnije da vatrogasci završe posao bez povređenih, jer uprkos činjenici da je požar lokalizovan, nije u potpunosti bezbedno u neposrednoj blizini zidova skladišta. Uzrok požara još uvek nije poznat, a odgovor na to pitanje daće nam nadležne službe u predstojećim danima – naveo je gradonačelnik.

Sve gradske komunalne službe, dodao je, stoje na raspolaganju vatrogascima ukoliko je to potrebno.

– U danima velikih vrućina sve gradske službe odgovorno rade svoj posao u koji je na dnevnom nivou uključeno oko 4.000 ljudi. Od tog broja, oko 1.500 ljudi iz javnih komunalnih preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija”, „Zelenilo – Beograd” i „Gradska čistoća” svakodnevno pomaže sugrađanima po vrućinama na direktan i indirektan način – zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari