Grad Beograd dodelio još 127 stipendija najboljim učenicima i studentima 1Foto: Stefana Savić

Na sajtu Grada Beograda danas su objavljene konačne rang liste za dodelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova Grada Beograda za 2021. godinu, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da je nakon rangiranja pristiglih prijava komisija izabrala najbolje koje će Grad nepovratnom stipendijom podržati u daljem obrazovanju.

On je objasnio da je ove godine kao novina za srednjoškolce uveden i kriterijum socijalno-ekonomskog statusa porodice učenika, budući da zbog korona virusa nisu održavana školska takmičenja koja su se svih prethodnih godina bodovala na konkursu.

– Time smo osigurali da novac usmerimo ka onima kojima je najpotrebnija ova pomoć – rekao je Gak za Beoinfo.

Kako je istakao, uz već dodeljene stipendije učenicima i studentima sa invaliditetom, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu je za stipendiranje najboljih đaka i studenata u 2021. godini izdvojio ukupno oko 22 miliona dinara.

Učenici srednjih škola dobijaju po 100.000 dinara dok studentska stipendija iznosi 120.000 dinara. Učenicima srednjih škola dodeljuje se ukupno 25 stipendija, od toga 23 učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola i dve učenicima umetničkih škola.

Studentima visokoškolskih ustanova dodeljuju se ukupno 102 stipendije, od toga 55 za studente prirodno-matematičkog usmerenja, 39 za studente društveno humanističkog usmerenja i osam za studente umetničkog usmerenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari