Gradonačelnik podržao inicijativu SANU da akademik Vladan Đorđević dobije ulicu u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić podržao je danas inicijativu Srpskog lekarskog društva i Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) da akademik Vladan Đorđević dobije ulicu i spomenik u glavnom gradu.

Kako je preneo portal Beoinfo, Radojičić je na skupu povodom 176. godišnjice rođenja Đorđevića naglasio da je on bio intelektualac, humanista, pionir srpske hirurgije i kulturni radnik.

„Pored toga što je bio uspešan gradonačelnik, bio je i ministar prosvete, ministar privrede, inostranih dela, višegodišnji diplomata u Grčkoj i Turskoj i predsednik Vlade“, rekao je Radojičić.

On je istakao da je Đorđević u oblasti društvenog angažmana, hirurgije i celokupne srpske medicine dao ogroman doprinos.

„Kao čovek koji je ostavio dubok trag u vojnom i građanskom sanitetu, medicinskoj publicistici, izdavaštvu, prevodilaštvu, kao i svojim aktivnim društvenim delovanjem za dobrobit svog grada, svoje zemlje i njenih građana, zadužio nas je i zaslužio da mu se na ovaj način odužimo“, kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari