Gradska čistoća: Od sutra počinje zaprašivanje komaraca i iz čamaca 1Foto: Radmila Marković

Gradska čistoća najavila je da će od sutra, uz suzbijanje odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje, početi i zaprašivanje komaraca iz čamaca.

Čamci su opremljeni dimnim generatorima a velike količine magle koje ostaju iznad površine vode i obalskog rastinja u produženom kontaktu sa komarcima omogućavaju njihovo efikasnije suzbijanje, saopšteno je se danas iz tog javnog preduzeća.

Tretman sa termalnim zamagljivanjem sa reka obuhvatiće Umku, Ostružnicu, Grocku i Gročansku adu.

Sredstva koja se koriste su u potpunosti bezbedna po ljude i životinje.

Tretman suzbijanja komaraca sa zemlje sprovodiće od 20.00 do 24.00 časa i obuhvatiće lokacije SAJ – baza i 13. maj, Mali Mokri Lug 3, Kumodraž selo, Košutnjak, Topčidersko groblje, Hajd park, Topčiderski park, Lipovička šuma, Orlovača i Ranžirna stanica.

Obuhvatiće i groblje Bežanijska kosa, Zelengorsku, Pregrevicu, SC Surčin, Soko salaš, Rucku, Veliku Moštanicu, Vračar, Konjarnik, Lekino brdo, Šumice, Medaković, Braće Srnić, Indire Gandi i Sinjsku.

Tretman komaraca biće organizovan od Tabanovačke do Vitanovačke ulice, od Vitanovačke do kružnog puta Voždovac, na Banjici 1 i 2 i u Stepi Stepanoviću, u Braće Jerković, Cvetanovoj ćupriji i u Vojvode Vlahovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari