Ilegalna kanalizacija i otpadne vode razlog neprijatnih mirisa u Beogradu 1Foto: Pixabay/StockSnap

Drugi put ovog leta, Beograđani su se javno požalili na prisustvo neprijatnih mirisa koji se prostire čitavim gradom.

Na insistiranje građana, posebno na društvenim mrežama, Gradski zavod za za javno zdravlje saopštio je da je glavni krivac neprijatnog mirisa u gradu fekalna kanalizacija.

„Povlačenjem reka, usled visokih temperatura u priobalju ostaje mulj koji je bogat neprerađenim otpadnim vodama i ilegalnom fekalnom kanalizacijom koja stvara neprijatne mirise širom Beograda“, saopštio je Zavod.

U saopštenju se navodi da neprijatni mirisi nisu opasni po zdravlje, već samo „remete komfor stanovanja i boravak u spoljnoj sredini“.

Kako kažu, sa promenom meteoroloških prilika doći će do nestajanja ove pojave.

Ta zdravstvena ustanova je 9. avgusta, kada se takođe Beogradom širio neprijatan miris, navela kao uzrok stajsko đubrivo na njivama i povlačenje vode u koritima reka“.

Ono što građane najviše zabrinjava je činjenica da se problem neprijatnih mirisa sve češće javlja, a rešenja nema ili se barem nadležni ne oglašavaju.

Istina je da su se mnoge gradske vlasti proteklih godina utrkivale saopštenjima kako će se rešiti problemi kanalizacije i otpadnih voda, ali očigledno je da do sada ništa nije urađeno po tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari