Nakon novogodišnjih praznika jelke sa busenom vraćene prirodi 1Mališani iz predškolskih ustanova pomogli u sadnji jelki: Bežanijska kosa Foto: JKP Zelenilo Beograd

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd“ organizovalo je danas tradicionalnu sadnju jelki sa busenom koje su građani posle praznika doneli u rasadnike preduzeća.

Ovoga puta radnicima „Zelenila-Beograd“ su u sadnji pomogli mališani iz Predškolske ustanove 11. april, iz vrtića „Zvezdana prašina“. Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške u naselju Bežanijska kosa.

„Imajući u vidu činjenicu da se tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu uništi stotine hiljada jelki, „Zelenilo-Beograd“ neprestano apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom. Građanima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, „Zelenilo“ je dalo mogućnost da jelke donesu u naše rasadnike, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja, što su oni u velikom broju i učinili. Cilj ove tradicionalne Akcije je da se deci ukaže na značaj zaštite i očuvanja drveća i životne sredine činom vraćanja stabala jelki u prirodu nakon novogodišnjih praznika. Na taj način produžavamo život četinara, utičemo na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na himanije, zdravije i kvalitetnije okruženje“, navode u saopštenju iz „Zelenila Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari