JP Gradsko stambeno: Posle stravičnog požara stanari dobili novi lift 1Foto: JP Gradsko stambeno

Ugradnjom novog lifta, u zgradi u Bulevaru Milutina Milankovića broj 110 u Beogradu, koja je nastradala u požaru u martu ove godine, JP Gradsko stambeno pomoglo je da se više od stotinu stanara lakše oporavi nakon nesreće.

„Ugradnjom novog lifta, želeli smo da podržimo i da pokažemo solidarnost sa ugroženim građanima, čija je zgrada proletos na žalost, nastradala u požaru. JP Gradsko stambeno brine o 14.000 zgrada u Beogradu već 54 godina. Znamo da je zgrada kao mesto stanovanja bitna kako za svakog pojedinca tako i za grad, i kao jedan od ozbiljnih gradskih sistema, uvek ćemo biti spremni da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija“, izjavio je Igor Ćurćić, portparol JP Gradsko stambeno i dodao „Ugradnja lifta je, inače, investiciono ulaganje, za koje JP Gradsko stambeno daje najpovoljnije mogućnosti otplate i do 60 mesečnih rata za sve sugrađane, a tekuće održavanje se dalje odvija prema standardnom ugovoru sa stambenom zajednicom“ – saopšteno je danas.

Iz Gradskog stambenog su istakli da je ugrađeni lift je u potpunosti usaglašen sa važećim propisima u pogledu bezbednosti i upotrebe, a investicioni radovi velikog obima i vrednosti izvedeni su bez ikakvog dodatnog zaduživanja stanara.

O JP Gradsko Stambeno

Javno preduzeće Gradsko stambeno održava zajednički prostor i delove stambenih zgrada koji su u vlasništvu svih stanara, odnosno stambene zajednice, već 54 godine, od 1966. Godišnje izvede oko 140.000 različitih intervencija na zgradama, što je u proseku gotovo 400 intervencija svakoga dana. U sistemu održavanja JP Gradsko stambeno nalazi se skoro 14.000 zgrada, na području 10 gradskih opština. Odeljenje hitnih intervencija na usluzi je građanima neprekidno 24 časa svakog dana u godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.