Karneval brodova danas popodne u Beogradu 1Karneval brodova, arhiva Foto: Belgrade Waterfront

Beogradski karneval brodova, manifestacija koja se ove godine organizuje po 16. put, biće održan danas na Sava promenadi, sa početkom u 16.30 časova, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je naveo da taj karneval nije bio održan samo 2014. godine, kada su Srbiju zadesile velike poplave, i prošle godine usled pandemije korona virusa.

„Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Beograda a osnovni cilj nam je popularizacija reka Save i Dunava i skretanje pažnje na očuvanje beogradskih reka i njihovog ušća. Veliki deo programa namenjen je najmlađim sugrađanima. Njima će posebno biti zanimljiv defile dekorisanih brodova, program karnevalskih grupa, bogat dečiji i zabavno-muzički program, biće tu i performansi mađioničara, uličnih zabavljača, animatora, mažoretkinja“, rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, i Karneval brodova je doprineo povećanju broja turista u Beogradu.

„Za prvih šest meseci ove godine u Beogradu je bilo preko pola miliona noćenja, što je izvanredan rezultat imajući u vidu pandemijske uslove u kojima živimo već više od godinu dana. To je za 50 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine, iako manje nego 2019. (godine), ali smo na sigurnom putu da ponovo postignemo rezultate prethodnih godina“, kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari