Koje se sve ulice u Beogradu zatvaraju tokom vikenda: Više najavljenih događaja u centru grada 1Foto: Pixabay/3284692

Grad Beograd će ovog vikenda biti organizator dva velika događaja, kada sve Beograđane i goste našeg grada u centralnoj gradskoj zoni očekuje dosta aktivnosti, saopštio je Beokom.

U saradnji sa timom „Oracle Red Bull Racing” Grad Beograd će organizovati spektakl, kada će na centralnim gradskim ulicama biti realizovana vožnja pravih bolida Formule 1. Centralni gradski događaj, „Red Bull F1 Showrun”, planiran je za subotu, 17. septembar. Ovaj događaj će biti prvi ovakve vrste koji je realizovan u ovom delu Evrope.

Tokom organizacije događaja, od 16. septembra u 18 časova do 18. septembra u 24 časa za saobraćaj će biti zatvorene ulice Kralja Milana (od Trga Slavija do Terazija), pri čemu će poprečne ulice biti prohodne, zatim Terazije, Kolarčeva, Makedonska (od Kolarčeve do Dečanske), Trg republike, Vase Čarapića i Studentski trg.

Tokom održavanja manifestacija u petak će na deonici od Trga Slavija do Studentskog trga biti obustavljen motorni saobraćaj i isključen napon u trolejbuskoj KM, te će doći do izmena u režimu rada linija JGP-a i u subotu i nedelju, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izmene linija javnog prevoza tokom vikenda možete pogledati na ovom linku.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Vojna akademija i ove godine organizuju tradicionalnu svečanost povodom završetka školovanja i unapređenja u prvi oficirski čin kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije.

Događaj će biti upriličen ispred Doma Narodne skupštine u subotu, 17. septembra, od 10 do 13 časova, a generalna proba je predviđena za petak, 16. septembra, od 17 do 20 časova.

Za potrebe realizacije svečane promocije kadeta Vojske Republike Srbije, u petak, 16. septembra, od 16 do 19 časova, kao i u subotu, 17. septembra, u periodu od 8 do 14.30 časova za saobraćaj će biti zatvorene sledeće saobraćajnice: Trg Nikole Pašića (u celini do Terazija), Dečanska (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Takovska (od ugla sa Kosovskom do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša), Bulevar kralja Aleksandra (od raskrsnice sa Crkvom Svetog Marka do raskrsnice Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša – Takovska ulica), Kneza Miloša (od raskrsnice sa Ulicom kralja Milutina do raskrsnice Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Takovska), Svetozara Markovića, Beogradska, Kosovska, Svetogorska, 27. marta, Masarikova, Kralja Milana, Nemanjina, Dragoslava Jovanovića, Vlajkovićeva, Kondina, Palmotićeva i Majke Jevrosime.

Tokom realizacije manifestacije „Red Bull F1 Showrun” i promocije kadeta Vojske Republike Srbije, od 16. do 18. septembra, vozila javnog gradskog prevoza će se kretati alternativnim trasama, a na izmenjenim trasama će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.