Kome smeta veza centra i predgrađa?

Karlo Polak, inženjer saobraćaja, govori za Danas o najavljenom izmeštanju Železničke i autobuske stanice

Ostavite komentar


  1. Zasto izmisljati toplu vodu ako je ona vec izmisljena i uvelioko „shuri“?
    Hocu reci ako je neki pametni inzenjer davne 1900 i neke postavio stanicu na mesto gde jeste i ako je nedaleko od nje postavio autobusku stanicu pa valjda je za to, pored funkcionalnosti, imao debeo razlog.Cela istorija razvoja grada Beograda vezana je za odluku o mestu postavljenja zeleznicke i autobuske stanice.Ako mi ne verujete pogledajte kratak klip na youtub-u pod nazivom „Beograd u 21. veku (1974.)“ gde covek lepo objasnjava strategiju razvoja grada i pominje cak i spustanje Beograda na vodu (jos tada se pominjao Beograd na vodi).
    Ali avaj, resio neko da pokaze nesposobnost i to u tolikoj meri da vec izmesta saobracaj a nova stanica nije funkcionalna. Lepo kaze nas narod: „ne uci svinju da svira klavir jer gubis svoje vreme a nerviras svinju.“
    Beograde ne daj se!

    1. Погледао сам видео, и врло је поучан. Међутим, то што су тада помињали „измештање железнице“, сваки урбанистички план од тада па све до 2014. је задржавао пар колосека и систем сличан БГ:ВОЗ-у. Од њих је најамбициознији био Јовинов план са краја 1970-тих.

  2. Koji “veliki Beogradjani”?I sta vama smetaju Beogradjani o pogotovo veliki??U Beogradu jedino ne smes da budes Beogradjanin!!!Pravite sto vise tih linija i pruga a Beogradjane ostavite na miru…Oni ce se snaci i bez vas “uvoznih” Beogradjana!

    1. Ako ste se nasli prozvani, znaci da na gradjane iz prigradskih opstina gledate sa prezirom. Ja se nisam nasao prozvanim u tekstu, iako sam krupni Beogradjanin.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.