Kuda će se kretati Spasovdanska litija i u koliko sati počinje? (MAPA)

Ostavite komentar


  1. Mišljenja sam da mladi (škole) ne treba da učestvuju, iz razloga što je ovo više politički nego verski događaj.Time što su na čelu kolone mošti Velimirovića (kontravezne ličnosti u smislu njegovih izjava protiv Evrope i Jevreja pa i izjava o Hitleru i Ljotiću.U logoru Dahau bio manje od dva meseca,pušten pa otišao u Ameriku),SPC i aktuelna vlast poručuju da su protiv Evrope,Amerike i ostalih demokratski uređenih zemalja.A mladi bez demokratskih vrednosti Evrope su lak plen ovakve crkve i vlasti.SPC je samo Kirilov privezak a aktuelna vlast Putinov.

  2. Nekada smo imali Titove parade, pa su prestale. Sada imamo litije. Titove parade su bile jednom godisnje, sto sada ne mozemo da kazemo za litije, koje se dogadjaju kada popovi i politicari udruzenim snagama hoce da zaludjuju narod. Nadam se da ce i ovo srednjevekovno ludilo jednom stati.

  3. Poštujem Spasovdan
    ali mislim da je subo
    ta,način da svoju ve
    ru učvrstim,sa onima
    koji su iskreno posve
    ćeni Srbiji i veri u Sp
    asitelja.Spaja nas lju
    bav u slobodu,koji je
    jedini put ,ka Bogu.

  4. Odkad se litije proslavljaju uvece. Da li je moguce da je i popove zaludeo pa umesto ujutru , odrzavaju uvece. Sramota, narode moj.

  5. Biću i na litijama i na protestu protiv nasilja u subotu.
    Vrlo verovatno da se pokušavaju zloupotrebiti litije od vrha crkve i trenutne vlasti.
    Ne mogu bezbožne i kupljene vladike mene odvratiti od vere u Boga, od verovanja u višu kosmičku pravdu. Niti potkupljeni mulj na vlasti da me natera da zavolim haos i bezvlašće njima iz inata.

  6. molim vas da ovo posmatrate kao tradiciju, a ne religiju… Vladika je istinski svetac, a pre logora Dahau, bio je zatočen u manastiru Vojlovica. Drugu Titu ceo rat ništa nije nedostajalo.

  7. Kad je kod nas SPC litijao i vraćao nas u srednji vijek, rijetko je ko u Srbiji razumio o čemu se radi. Sad ćete vidjeti koliko dobrog će vam donijeti litije. Pozdrav iz Crne Gore

  8. Patrijarh je pokazao i dokazao da ne poštuje žene. Šetnja uveče je glupost. Vera u boga nema blage veze sa njenim predstavnicima u crkvi. I oni se ponašaju kao Vučić. Jedino veruju u pare i vlast, kao i zaluđivanje naroda. Bitno je otići u subotu na šetnju i biti sa divnim i pametnim narodom!!!

  9. Nisu mošti Sv. Nikolaja donete zbog Spasovdanske litije, nego da u Hramu Svetog Save budu sutradan, u petak, kako bi lakše dovukli narod u Beograd. Vernici iz Srbije kojima nisu blizu Lelić i Valjevo, a žele da celivaju mošti, lepo dođu u Beograd, odu u Hram Sv. Save, pa odrade posle miting. Besplatno pokloničko putovanje, još plaćeno odsustvo sa posla, lepo smišljeno.

  10. Mora litija da bude u sumrak. Ne smeju patrijarh i vladike da se krecu po dnevnoj svetlosti.

  11. Do sada je litija bila pre podne oko 11h otkud sad u popodnevnim satima? Svasta !

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.