Kupališna sezona na Lidu od 4. jula 1Pontonski most Foto: Opština Zemun

Kupališna sezona na plaži Lido počinje 4. jula, saopštili su iz Opštine Zemun i dodali da su i ove godine postavili pontonski most koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo.

„Plaža Lido biće na raspolaganju građanima svakoga dana od devet do 19 časova, sve do 1. septembra. Za bezbednost građana brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba. Prelazak pontonskog mosta, za sve posetioce i ljubitelje Lida je besplatan. U saradnji sa nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na “zemunskom moru“, uređena plaža i tereni za sportove na pesku, pijaća voda i tuševi, ugostiteljski pultovi“, navodi se u saopštenju Opštine Zemun.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, za sve posetioce ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije “Leto na Lidu“, sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno – zabavnih sadržaja.

Takođe, tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.
U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama.
Ratno ostrvo vodom razdvojeno od urbanog jezgra prestonice Srbije pruža svakom posetiocu nesvakidašnji doživljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari