Za četiri meseca samo 33 zahteva: Kako tražiti naknadu štete u slučaju oštećenja vozila zbog rupa na putu 1Foto: Nina Čolić (Ilustracija)

Mali broj građana odlučuje se da traži naknadu materijalne štete u slučaju oštećenja vozila zbog rupa i oštećenja na kolovozu, iako na to imaju pravo, pa su od 1. oktobra 2021. do 24. januara 2022. godine upućena samo 33 zahteva „Putevima Beograda“, objavile su danas Večernje novosti.

Da bi otvario pravo na naknadu štete, neophodno je da građanin obavesti Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako bi službeno lice sačinilo Zapisnik o izvršenom uviđaju saobraćajne nezgode, objasnili su iz preduzeća „Putevi Beograda“ za Novosti.

Kako se navodi, taj zapisnik je jedini relevantni dokaz da je oštećenje nastalo, jer upravljač puta nije održavao saobraćajnicu, a naknadu štete isplaćuje osiguravajuće društvo sa kojim „Putevi Beograda“ imaju ugovor o pružanju usluga osiguranja od odgovornosti za delatnosti.

Zahtev isključivo može da podnese vlasnik vozila i to na adresu „Puteva Beograda“, uz koji je potrebno dostaviti i zapisnik o uviđaju i o oštećenju vozila ovlašćenog osiguravajućeg društva, očitanu saobraćajnu dozvolu i ličnu kartu, kao i kopiju vozačke dozvole i tekućeg računa, ali i račune o kupljenim delovima ili radovima na uklanjanju štete u skladu sa Zapisnikom o oštećenju vozila ukoliko je bilo popravke.

Za vozila uzeta na lizing neophodno je da korisnik dostavi pisano ovlašćenje lizing kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari