Manifestacija „Beogradska zima” od 15. decembra do 15. januara na više lokacija u Beogradu 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će ove godine manifestacija „Beogradska zima” biti organizovana na više lokacija u prestonici od 15. decembra do 15. januara.

On je u Beogradskoj hronici istakao da će u okviru „Beogradske zime” biti organizovan i doček Nove godine ispred Narodne skupštine.

Naveo je i na to da će akcenat ovogodišnje manifestacije biti u duhu Beograda, kao i da će svi događaji biti besplatni.

– Pod okriljem Sekretarijata za kulturu, prvi put će u organizaciji manifestacije biti uključene sve ustanove kulture Grada Beograda. Očekujemo mnogo više sadržaja namenjenih najrazličitijim kategorijama stanovništva. Akcenat je na dečjim predstavama i kreativnim radionicima u svih 17 beogradskih opština. Takođe, u planu je i tradicionalno klizalište za decu, kao i „Trg bajki” u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom i pozorištima za najmlađe – kazao je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove godine klizalište i „Božićno seoce” nalaziti kod parka „Ušće” na Novom Beogradu zbog lakšeg pristupa korisnika.

– „Trg bajki” će biti na Zvezdari, dok će se na Trgu republike organizovati program kulturnog sadržaja pod radnim nazivom „Ljubav i moda”, u duhu vremena koje je iza nas – naveo je predsednik Skupštine Grada Beograda.

Takođe je najavio i besplatne koncerte sa klasičnom, džez i rok muzikom na više lokacija u prestonici.

– Sa Fondacijom „Milan Mladenović” je dogovoren koncert posvećen EKV-u ispred Doma omladine. To je duh Beograda koji želimo da vratimo – naveo je Nikodijević.

Kada je reč o koncertu 31. decembra za doček Nove godine ispred Narodne skupštine, Nikodijević je istakao da će on biti namenjen mlađoj populaciji.

– Prethodnih godina, novogodišnji koncerti su bili posvećeni gostima prestonice i starijoj publici, a sada je stav da se koncertni repertoar prilagodi mladima. „Beograd na vodi” će imati svoj program dočeka Nove godine, takođe u saradnji sa ustanovama kulture Grada Beograda – najavio je Nikodijević.

Kada je reč o funkcionisanju javnog gradskog prevoza, Nikodijević je potvrdio da problemi postoje zadnjih nekoliko decenija.

– Gradonačelnik je najavio reorganizaciju sistema naplate i samog funkcionisanja javnog prevoza, o čemu se intenzivno razgovara i traže rešenja. Potrebno je obezbediti dovoljan broj autobusa na ulicama prestonice, omogućiti njihovu bezbednost, kao i sam komfor korisnika. Već je desetak dana na ulicama Beograda 100 novih autobusa na gas, koji su doprineli boljem redu vožnje GSP-a. Ideja nam je da komuniciramo sa građanima i da zajedno sa njima dođemo do najboljih rešenja – naveo je Nikodijević.

On je istakao je da Grad Beograd pregovora o nabavci novih vozila javnog prevoza.

– S obzirom na uvezenu energetsku krizu, borimo se na sve načine da održimo javni prevoz na zadovoljavajućem nivou, a da pritom ne povećavamo cene usluga – zaključio je predsednik Skupštine Grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari