Manifestacija "Beogradska zima" od danas do 31. januara 1Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Manifestacija „Beogradska zima“ počinje danas i trajaće do 31. januara 2022. godine, a uključiće bogat kulturno-umetnički i zabavni program, preneo je Beoinfo.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je program u velikoj meri namenjen deci, od „Trga bajki“ koji će trajati od 10. do 30. decembra na trgu ispred opštine Zvezdara, preko „Novogodišnjeg dečjeg karavana“ u okviru kojeg će prvi put dečji program biti na 25 lokacija, do „Trga otvorenog srca“ i „Dečjeg novogodišnjeg karnevala“, kao i koncerta na istoj lokaciji 16. decembra.

On je najavio da će „Starogradska zima“ biti organizovana u Parku vojvode Vuka i da će klizališta raditi dva meseca od 25. decembra na Trgu republike i drugim lokacijama u gradu.

Vesić je kazao da će 1. januara biti realizovana i „Ulica otvorenog srca“ duž Svetosavske i Makedonske, ali i u drugim gradskim opštinama, kao i dva rok koncerta 29. i 30. decembra na Trgu Nikole Pašića.

Zamenik gradonačelnika je dodao da će u okviru Beograda na vodi 31. decembra biti osvetljena Kula „Beograd“ i organizovan koncert Gorana Bregovića, dok će ispred Doma Narodne skupštine nastupati, između ostalih, Jelene Karleuša, Marija Šerifović i Sara Jo.

Sva beogradska obdaništa će dobiti jelku s busenom, koju će samostalno okititi, a posle će biti organizovana sadnja u dvorištima ili na najbližim lokacijama, poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari